Vi kommer nok aldri til å gi oss

Les artikkel publisert i OA, den 16. mai 2021.

Utdrag fra artikkelen

Kompisene vil samle inn penger til kreftforskning i Innlandet. – Vi har alle muligheter til å ha kreftbehandling i verdensklasse her, mener den nye kreftoverlegen på Gjøvik sykehus.

– Vi trodde vi var uovervinnelige, og kanskje lever vi i den fantasien fortsatt, sier Vidar Kvernvold og Per Briskelund med glimt i øyet.

Meldingene sitter løst når de to treningskompisene treffes, og det gjør de ofte. I tida framover vil de møtes enda hyppigere. Ikke bare for å trene – men også for å samle inn penger.

Det er ikke mange som har fått mer oppmerksomhet enn disse to i lokalavisene for sine sportslige meritter de siste 40–45 årene. Men de har også – på hver sin måte – opplevd å være nesten avskrevet, medisinsk sett.

Per brakk nakken i et sykkelritt for vel ti år siden. I fjor høst fikk Vidar påvist lungekreft. Mot alle odds er begge i dag høyst oppegående.

– Det kunne gått riktig ille med begge. Vi har vært så heldige som det vel er mulig, gitt den situasjonen vi har vært i.

Nå har de satt seg nye mål, en innsamlingsaksjon – Sammen mot kreft – og et ultramaratonløp; Nøsen hundreds. I løpet av sommeren skal kompisene få inn to millioner kroner til kreftforskning i Innlandet – og fullføre 100 kilometer i fjellterrenget i Valdres.

Les resten av artikkelen publisert i OA, den 16. mai 2021, på Oppland Arbeiderblads nettsider [for abonnenter].

En god del av bildene på denne siden er velvillig lånt ut av Oppland Arbeiderblad.
| Personvernerklæring |